medarbejderhåndbog

Velkommen til vores verden. Hvis du allerede er en del af holdet, så læs med alligevel.

Medarbejderhåndbog. Det kan lyde som noget fra en rugbrødsfabrik i 1980’erne. Men det er et navn, som er til at forstå: en (digital) håndbog for alle os, der allerede er i FRIDAY. Og for de mange nye, skønne og dygtige kollegaer, som kommer til i fremtiden. Her kan du finde viden om vores hverdag. Hvad vi gør, ikke gør og hvorfor. Hvis du er ny i FRIDAY så velkommen til vores verden.

Ny på kontoret?

Vi løfter i flok og sætter pris på en flad struktur. Det kan være svært at gennemskue som ny, så vi har spurgt nogle af vores nyeste kollegaer, om hvordan man kommer bedst fra start.

Mange steder gælder det om at dukke sig. Det gør det absolut ikke her. Her handler det om at vise sig frem. Hos FRIDAY er vi mange kloge hoveder samlet under ét tag. Hvis du også er her, så må det betyde, at du har noget at byde ind med. Dét vil vi gerne høre.

Det vigtige er, at du kommer fra A til B. Hos FRIDAY køber vi ind på hele mennesker, og med det følger forskellige arbejdsrytmer. Nogle arbejder bedst fra spaen, mens andre trives bedst i Bredgade. Vi tror på, at man arbejder bedst, når man er inspireret. Derfor er der ingen pointe i at sidde lænket til skrivebordet fra kl. 9 til 17 bare fordi.

Det er din opgave at se, hvor du passer ind. Hos os betyder det sociale meget, og nok mere end andre steder. Det er også nøglen til at få arbejdsopgaver. Hele strukturen er bygget på, at man byder ind på opgaver, og det gør man ved at man kender hinanden og ved, hvad hinanden laver. Prioriter at lære dine kolleger at kende. Hold dig til.

Trivsel

I FRIDAY tror vi på, at der er andre bundlinjer end den økonomiske, og at de er gensidigt afhængige af hinanden. FRIDAY skal være et sted, hvor vi har det godt.

Sammen har vi udarbejdet vores egen trivselsanalyse, hvor vi i fællesskab har defineret hvilke punkter der er vigtige for os at måle på både for fællesskabet og for den enkelte. Den består af 20 spørgsmål, der vurderes på en skala fra 1-9 og gennemføres hvert halve år. Ved gennemgang af analysen evaluerer vi på resultaterne i fællesskab, og finder sammen fokuspunkter frem til næste analyse.

Vi er stolte af, at så mange føler sig mødt med smil og positiv energi i FRIDAY, og at så mange vil anbefale andre at arbejde i FRIDAY. Vores indsatsområder for forbedring er bl.a. at skabe rum for fordybelse og blive bedre til at give feedback.

Samarbejde

Sig noget, gør noget. Det er svært at finde en organisation, der er fladere end FRIDAY. Enhver, der får et lyst indfald, bliver hørt og enhver, der griber en opgave, bliver set og får al kollegial hjælp til at løbe videre med den. Vi går vanvittigt meget op i, at det, vi sender ud af huset, er så godt som overhovedet muligt.

Det er derfor, vi alle er så forhippede på at dele vores gode ideer. FRIDAY er fyldt med kloge hoveder, der har hentet solid erfaring i stort set alle brancher, du kan komme i tanker om. Det skal du nyde at udnytte hver eneste dag. Det gør ideerne bedre, vores kunder gladere og dig selv klogere!

Mentoring

Enhver, der ønsker det, kan udpege en mentor i FRIDAY. En mentor er en erfaren rådgiver, der kan hjælpe dig med din udvikling. Mentoren er en mere uformel sparringsperson end det, der foregår til MUS-samtaler eller i den daglige ledelse. Det er dig og din mentor, der selv finder en passende form på jeres snakke. I bestemmer selv, hvad I vil tale om, og under hvilken form. Det kan være på en gåtur eller over en kop kaffe. 

Brug din mentor som du vil. Udfordr dig selv og din mentor med de svære, sjove, skøre, personlige spørgsmål – det vil med sikkerhed udvikle dig til at blive en endnu bedre udgave af dig selv. Snakken mellem jer forbliver fortrolig.

Klapsædelære

Vi lærer bedst i praksis. Klapsædet er FRIDAYs bud på ’watch and learn’. Kald det mesterlære eller sidemandsoplæring, men det fungerer sådan her: Hvis der er et område, du gerne vil vide mere om, kan du tage fat i de FRIDAY-kolleger, der arbejder med det og bede om at ’komme med på et klapsæde’. Det kan være, du ser dig selv som FRIDAYs næste store medietræner og gerne vil sidde med i en session, Mikael og Sune kører. Eller tag med Max og Pau på en dags filmoptagelse. For at blive skarpere og klogere.

Arbejdsmiljø

I FRIDAY går vi meget op i arbejdsmiljø, både det fysiske og det psykiske. Det fysiske er der ret klare retningslinjer for, og de skal helt uden diskussion overholdes – på samme måde som fx funktionærloven og persondataloven.

Det psykiske er sværere at opstille klare processer for, selv om det er noget af det vigtigste overhovedet. Vi er opmærksomme, og arbejder aktivt med det, blandt andet i forbindelse med halvårlige trivselsanalyser og MUS-samtaler, men også ved at være transparente og åbne for dialog i hverdagen.

Barsel

Ja, det er vigtigt at have et fedt job, men hvis du spørger os, er arbejde aldrig vigtigere end familien. Det hele kan sagtens gå op i en højere enhed. Alle ved, at barsel rimer på kaffe. I forbindelse med barsel giver vi derfor et kaffekort til din nærmeste kaffebar, og et abonnement til valgfri avis eller magasin, i perioden du er væk. Har du været ansat i et år, får du også barsel med løn. For mødrene gælder det, at der udbetales løn på op til 47.500 kr. i 28 uger, og far/medmor i de 11 øremærkede uger efter fødsel (gælder også ved adoption). Øvrige forhold om barsel reguleres af lovgivning. Efterfølgende har du selvfølgelig ret til barnets første sygedag, men hvis vi skal være ærlige, hvem har så nogensinde hørt om et barn, der fik overstået mellemørebetændelse eller skoldkopper på én dag? Kan dine opgaver bære det, så tag en ekstra dag hjemme, få hjælp fra en kollega eller sig til, så finder vi en løsning, der giver plads til ekstra omsorg.

Kontor eller hjemme?

Vi elsker vores kontorlokaler på 4. og 5. salen i Sankt Annæ Passage. Lyset, kaffen og kollegerne! Det er jo klart nemmest at samarbejde, når vi er her på samme tid. Men vi ved også, at du kan have brug for en hjemmedag for at finde endnu mere ro og fordybelse. Eller fordi en TDC-tekniker kommer forbi mellem kl. 8 og 18 … Derfor kan du selvfølgelig arbejde hjemmefra. Meld ind på Slack, så din kollega ved, hvor og hvornår du kan fanges.

Pause fra Friday

Nogle gange har man brug for at trække stikket helt, se noget af verdenen, skrive en bog eller noget helt syvende. Det skal der også være plads til. I FRIDAY har du mulighed for ulønnet orlov, så du kan tage en pause, hvis du har brug for det. Snak med Mikael (CEO) og så tager vi den derfra.

Vores værdier

Frihed

Ved at give kolleger og tanker maksimal frihed får vi en mere kreativ og innovativ tilgang til vores arbejde. Resultatet er ofte bedre og mere interessante ideer, der gør vores arbejde sjovere og kundernes gevinst større.

Mod

Mod handler om at turde. At smide ’plejer’ i skammekrogen og turde bevæge sig uden for stregerne, udfordre rammerne og sammen opdage og udforske nye muligheder til at nå målet.

Turbulens

Turbulens er lig med uforudsigelighed og evnen til at være agil. Det ligger dybt i os at udfordre konventionelle tænkemåder og eksperimentere med nye ideer.

Generøsitet

Vi redder ikke verden, men vi gør en indsats for at hjælpe, hvor vi kan. Både i forhold til vores kunder, kolleger og frivilligt arbejde. Generøsitet handler om at give uden forventningen om at få. Fordi det gør verden til et lidt bedre sted at være.

Det professionelle

Sådan prioriterer vi kunder

At ville verden det godt handler om, hvordan vi er som mennesker. Der er en meget fin gruppe af individer i FRIDAY. Men som virksomhed med både små og meget store kunder i dansk og international erhvervsliv handler det også om, at vi prioriterer, hvem vi vil arbejde for. Ud fra andet end omsætning. Vores holdninger og indstillinger til verden har kun betydning, hvis den del ikke er til salg.

I FRIDAY har vi kunder i stort set alle brancher. Fra pro bono-arbejde for velgørende organisationer over offentlige myndigheder til nogle af Danmarks største og væsentligste virksomheder. Der er sager, vi som udgangspunkt ikke ønsker at arbejde for: våbenindustrien, tobaksindustrien og religiøse bevægelser. Oveni kommer den enkeltes eget kompas i verden. Du kan, som rådgiver i FRIDAY, ganske enkelt af etiske årsager, sige nej til bestemte kundeopgaver. Når det er sagt, så er vi ikke naive. Hverken vi eller verden kan i sin nuværende form eksistere alene på velgørenhed. Men vi arbejder altid for at påvirke kunder og mennesker til at bidrage positivt til det omgivende samfund. Til at gøre verden til et lidt bedre sted.

FRIDAYs mission

Grundtanken i FRIDAY er et partnerejet selskab, der udadtil leverer det bedste af det bedste til kunderne og indadtil er så fleksibelt, rummeligt og intelligent skruet sammen, at enhver partner og ansat kan opnå maksimal frihed og samtidig udleve sine højeste faglige ambitioner til fordel for sig selv og de andre i selskabet. Det er vores mission at hjælpe andre mennesker med at blive bedre versioner af dem selv i det samfund, vi alle er en del af.

Redskaberne i vores værktøjskasse er kommunikation og består af rådgivning, produktion og projektledelse omkring lederudvikling, positionering, tekster, film, strategier, kampagner, grafik og design. Vi er forrest i 2. række. Verden handler ikke om FRIDAY, men om vores kunder. Som rådgivere og producenter er vi sjældent synlige. Men vi skal være uundværlige for dem, som viser sig frem – med deres produkter, services og visioner for verden.

Frihed, arbejde og ansvar

Du finder meget få arbejdspladser i Danmark, der har så meget frihed, som vi har i FRIDAY. Vi har det svært med faste mødetider, så drik din morgenkaffe med en gammel ven, tag tidligt i sommerhus med familien eller få passet din frisørtid. Gå op i dit arbejde og gå op i din frihed. Vi har vigtigere ting at gå op i end at holde øje med, hvornår du ikke er på kontoret. Bare du lige melder ind på Slack, så vi ved, hvor i verden du er.

Med frihed hører et ansvar. Og alle hos FRIDAY er ansvarlige og voksne mennesker, der kan finde ud af at forvalte deres hverdag fornuftigt og kontinuerligt levere arbejde af tårnhøj kvalitet. Vi tager hver især ansvar for, at kunderne og kollegerne er glade. Det bliver de, når vi overholder aftaler og laver tingene til tiden. Det er faktisk ret enkelt.

Fester og sammenhold

Man har det bare lidt sjovere, når slipset bliver løsnet (selv om vi nu sjældent bærer slips), og musikken skrues op. Vi kan lide at være sammen med hinanden og vores kunder, og derfor er FRIDAY fyldt med kolleger, kunder, samarbejdspartnere, venner og venners venner til vores årlige inhouse høstfest i september.

Vi sætter også stor pris på vores rullende fredagsbar, fredagskareten, som eksekveres med stor entusiasme af vores dedikerede praktikanter og studenter-medhjælpere. Ved 15-tiden ruller de ud med drinks, snacks og højt humør. Derudover fester vi selvfølgelig sammen til den årlige julefrokost.

Som nævnt får vi sjældent for meget af hinanden, og vi har derfor stiftet vores helt egen FRIDAY Social. Her kan du tilmelde dig, når du har tid og lyst. Arrangementerne varierer fra et par timer på Bib Bib Bar over en aftentur på museum til et slag burger og banko. Arrangementerne støttes økonomisk af FRIDAY og afholdes med et par måneders mellemrum.

For de sporty typer, har vi desuden FRIDAY Sport, hvor der fx battles i badminton, nørdes petanque i Kgs. Have og køles af med dyp i inderhavnen på varme sommerdage.

Som noget unikt, har kontorets ungdom organiseret sig i gruppen Juniorpartnerne, som er tiltænkt medlemmer under 30 år. Gruppen er ambassadører for juniorerne i FRIDAY og gennem fælles aktiviteter, arbejder de for at skabe et endnu bedre fællesskab og arbejdsmiljø for de unge. Det kræver ikke et særligt karaktergennemsnit for at blive medlem af Juniorpartnerne, men derimod lyst til at være social og lære hinanden endnu bedre at kende.

Med en markant stigning i antallet af unge i FRIDAY, er vi vilde med initiativet, og FRIDAY støtter gruppen økonomisk, så Juniorpartnerne kan blive rystet godt sammen gennem sjove indslag og to middage om året.

Ting, der gør os glade

Folkemødet

Folkemødet er en hyldest til demokratiet og dialogen i Danmark. Når vi er på folkemøde, så holder vi til i et gammelt lysstøberi. Stedet hedder Fabers efter dens søde og seje ejer, Lulu Faber, og til dagligt er det en kulturcafé. Når vi er der, er det Fridays eventsted og Allinges hyggeligste samlingspunkt. Her afholder vi debatter og events med vores kunder og samarbejdspartnere.

Vi har haft indslag om flygtningelejre ved den syriske grænse, mediernes magt, morgensang, en hyldest til H. C. Ørsted, grønlandsk musik, kaffemik og meget mere. Den eneste regel er, at det skal være relevant. Vi arrangerer ikke noget, som vi ikke selv ville møde op til.

Nå ja, og så har vi fundet konceptet for, hvordan man laver Folkemødets bedste fest fredag aften. Opskriften er grillpølser, fadøl og fart på DJ-pulten. Vigtigst af alt: Folkemødet er noget, vi driver sammen. Det er teambuilding, efteruddannelse og fest i forening.

5 skoler

Siden 2017 har FRIDAY støttet og huset Foreningen 5 Skoler, der bygger teltskoler til flygtningebørn, der ingen skole har. Arbejdet er stadig i gang, og aktuelt driver foreningen nu ti skoler ved den tyrkisk/syriske grænse. I dag har foreningen sikret skolegang for flere end 400 børn.

For FRIDAY giver partnerskabet mening. Dels er vi med til at gøre en forskel for børnene, dels kan alle i FRIDAY frit hjælpe foreningen med alt fra tekstarbejde, webudvikling, rådgivning, PR og videoproduktion i det omfang, medarbejderne har lyst og tid.

Fredag morgen

Vores yndlingsdag i FRIDAY er (surprise!) fredag. Det er en tradition, at alle som kan, spiser morgenmad sammen. Ud over at være et virvar af økojuice, surdejsbrød fra Buka og udveksling af weekendens planer, er det også en mulighed for at stille sig op og dele ud af sin faglige viden. Vi har også fornøjelsen af eksterne oplægsholdere, der svinger forbi morgenmødet og gør os klogere på relevante temaer, der rører på sig i branchen.

Søg

Søg og du skal finde...

Søg